Mihaela Bilic despre cauzele mancatului emotional sau compulsiv - Actualitate - Sanatate

einformatii.ro - Infomatii utile
Cauta in : Informatii Utile | Catalog Companii | Acte Necesare | Stiri | Director Web | Pe Web

Stiri in



 Stiri / Actualitate / Sanatate
Mihaela Bilic despre cauzele mancatului emotional sau compulsiv
Mihaela Bilic despre cauzele mancatului emotional sau compulsiv
Daca vrei sa stii care e motivul pentru care mananci emotional, opreste-te din a mai face asta! Abia dupa ce dam mancarea la o parte, reusim sa ne vedem cu adevarat - zice Mihaela Bilic (foto)
DCNEWS: Medic nutritionist, despre mancatul emotional si regula azi pentru azi (Autoare: Rodica Mitu)
- Cand vine vorba de a schimba un obicei alimentar, regula azi pentru azi e esentiala, sustine Mihaela Bilic, medic nutritionist.
- Sa faci pace cu tine. Macar azi. Inainte ca cei din jur sa ne reproseze ceva sau sa ne considere vinovati/ responsabili pentru vreun lucru/fapta, constiinta noastra e prima care ne pune la zid. Cu o usurinta care nu are nevoie de probe sau dovezi, ne declaram lipsiti de vointa si de valoare, incapabili de efort, insuficient de buni. O nemultumire cronica latenta ce abia asteapta primul semn ca sa iasa la suprafata.

Mancatul emotional sau compulsiv este metoda cea mai des folosita pentru a sterge aceasta nemultumire

Supararea pe noi trece, fie si pentru cateva minute, daca mancam ceva bun. Creierul are nevoie de starea de bine indusa de alimente de fiecare data cand ne certam sau avem o parere proasta despre propria fiinta. Iar odata ce am mancat, urmeaza o noua cearta, pe motiv ca cedat in fata ispitei, ca nu am reusit sa ne abtinem? Cum putem rupe cercul vicios al dependentei de mancare si al compulsiilor alimentare? Invatand sa masuram si acceptand ca exista limite. Totul este o chestiune de limite: astazi nu e maine, eu nu sunt celalalt si el nu sunt eu, nu pot sa fac tot, nu pot sa stiu tot. Cu multa rabdare si atentie/vigilenta, progresiv, de la o zi la alta, trebuie sa incepem sa ne masuram eforturile, rezistenta, timpul pentru noi. Doar invatand sa ne privim si sa ne cunoastem, prin aceste confruntari repetate cu realitatea, ajungem sa ne intelegem comportamentul. Doar renuntand la o perceptie rigida a fiintei noastre, captiva intre un trecut trist si un viitor incert, reusim sa traim in prezent, doar pentru azi. Celebrul aici si acum inseamna sa-ti dai sansa de a te comporta diferit fata de ieri. Iar maine nu conteaza, maine vei decide ce vrei sau ce poti pentru maine.

Cand vine vorba de a schimba un obicei alimentar, regula azi pentru azi e esentiala

Si ea nu se traduce prin mananc tot ce vreau azi, o fac lata, iar de maine intru la dieta? A trai in prezent inseamna azi mananc doar o farfurie de mancare sau azi nu mananc zahar, iar pentru maine mai vedem ce-o fi ? A face un obicei din mentinerea constientei in prezent este o gimnastica demna de un maestru zen. Inseamna sa nu mai fugi in trecut sau in viitor, sa te eliberezi de prejudecati si de false credinte despre tine, sa-ti dai seama ca azi poate fi diferita de ieri. A-ti da timp pentru prezent inseamna sa pui ordine in faptele si obiceiurile tale, sa-ti gasesti propria disciplina, sa reconstruiesti increderea in propria persoana. A-ti da timp inseamna sa te cunosti, sa-ti accepti limitele, sa ai asteptari realiste de la tine, sa adopti un stil de viata in acord cu evenimentele si emotiile proprii tie. A-ti da timp inseamna sa te respecti, sa ai intelegere si rabdare fata de tine, sa fii atent la ce faci si ce simti fara sa te judeci. Apoi nu mai ramane decat sa practici traitul in prezent, sa-ti aloci o mare parte din timp grijii pentru tine. A reusi sa scapi de o dependenta (inclusiv una alimentara) necesita curajul de a te confrunta cu ceea ce simti, inseamna sa poti face fata propriilor emotii, renuntand sa mai cauti in exterior solutii la problemele interioare. Obiectivul final e sa ne crestem toleranta la disconfort (sa nu mai fim atat de sensibili, de usor de ranit) iar conditia de baza a reusitei este perseverenta, efortul sustinut de a trai azi pentru azi. Cat despre obiceiul de a acoperi/neutraliza cu mancare problemele emotionale, provocarea e pe cat de simpla, pe atat de grea: daca vrei sa stii care e motivul pentru care mananci emotional, opreste-te din a mai face asta! Abia dupa ce dam mancarea la o parte, reusim sa ne vedem cu adevarat. Iar apoi, o sa ne si intelegem, a scris Mihaela Bilic pe contul ei de Facebook, miercuri.
(Joi 13.06.2019 05:59, Mireille Astrid POPA) © estiri.ro
 Alte articole din aceasta categorie
Osho: Dragostea este calea catre divinitate (16.06.2019)
Dr. neurochirurg Horatiu Ioani este singurul roman detinator al titlului de Fellow al Colegiului Regal Britanic de Chirurgie care profeseaza in tara (11.06.2019)
Riscurile folosirii internetului: intoxicatia cu informatie superficiala, crearea dependentei si probleme de sanatate (09.06.2019)
Carmen Bruma si slabiciunea pentru dulciuri (09.06.2019)
Interviu cu jurnalistul Lucian Ionita, despre Pacientul 2.0, un proiect online de informare si constientizare a unor afectiuni medicale frecvent intalnite la pacientii romani (01.06.2019)
Mihaela Bilic: Sosurile sunt condimente, nu alimente, asa ca trebuie sa le folosim in cantitate mica, doar pentru placerea gustului (31.05.2019)
Renuntati la sandale cu talpa plata, tocuri inalte, pantaloni stramti (31.05.2019)
Rugaciunea Tatal Nostru este cheia prin care se deschide Cerul, iar Dumnezeu intervine miraculos in viata noastra (28.05.2019)
Pasarile de apartament pot transmite oamenilor ornitoza - o boala contagioasa care da pneumonie mortala in 30% din cazuri! (27.05.2019)
Anca Vlad, presedinta Fildas-Catena, a fost desemnata Cea mai puternica femeie de afaceri din Romania (26.05.2019)
Dr Horatiu Ioani vrea sa revolutioneze neurochirurgia romaneasca, dupa modelul sistemului din Marea Britanie (25.05.2019)
CAMPANIA EUROMELANOMA DAY 2019 (24.05.2019)
Cancerul de piele poate fi invins constientizand pericolul si facand ceea ce trebuie (24.05.2019)
Reteta longevitatii si a sanatatii a medicului japonez Shigeaki Hinohara : CELE 11 SECRETE ANTI-IMBATRANIRE (24.05.2019)
Factorii de risc si ipoteze despre posibile cauze ale tumorilor cerebrare (20.05.2019)
Remedii naturiste in tratarea tumorilor cerebrale (20.05.2019)
Cura cu cirese, timp de 10 zile, face minuni: Slabesti 3-4 kilograme! (20.05.2019)
Povesti de viata: Cum a invatat Diana Badiu sa pretuiasca fiecare clipa (20.05.2019)
Raed Arafat, Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta: Trebuie gasita o solutie de introducere in programa scolara a cursurilor de prim-ajutor (19.05.2019)
Recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) pentru prevenirea hipertensiunii arteriale (17.05.2019)
 CURS VALUTAR (lei noi)
Miercuri 19.06.2019
1 EUR +0.04% 4.7249 lei
1 USD +0.82% 4.2241 lei
Toate valutele
Marti 18.06.2019, BNR
fhr.ro - Gazduire siteuri
Catalog de companii

Adauga o companie
Companii recent adaugate
BIOCHEM CONSULT SRL
Bucuresti, sector 3, Strada Vasile Lucaciu nr. 82-84
> Comert
B.V.B. RECRUIT SRL
Brasov, Brasov, Strada Zizinului nr. 17
> Recrutare si plasare personal
SELES ON-LINE PROJECT SRL
Medias, Sibiu, Aleea Buzias nr. 3
> Marketing si publicitate
Cele mai accesate companii
GOOD POINT SRL SRL
Bucuresti, sector 3, Strada Baba Novac nr. 17
> Distribuitori
DISCOVER TRADING SRL
Gheorgheni, Harghita, B-dul Eroilor nr. 10/14
> Diverse
BIOCHEM CONSULT SRL
Bucuresti, sector 3, Strada Vasile Lucaciu nr. 82-84
> Comert
Director Web

Adauga un website
Websiteuri recent adaugate
Programari la cosmetica in Timisoara
Prin intermediul acestui site de programari online la saloane, daca locuiesti in Timisoara iti poti alege salonul cel mai apropiat de casa ta si iti poti seta ora dorita pentru programare. Acest portal listeaza saloane de frumusete si pentru alte orase.
> Saloane de frumusete
Precupet - Aport de inspiratie
Experiente si experimente pentru inspiratia celor care au nevoie de un sfat sau de o sugestie inainte de a lua o decizie. Review-uri si pareri avizate dar si idei din infinitul gandirii umane.
> Blog-uri
Tamplarie PVC
Profile pvc marca SALAMANDER Pachet termoizolator GT24mm, GT40mm, GT52mm din sticla SAINT GOBAIN -Feronerie marca ROTO NT WINKHAUS -Manere antiefractie HOPPE/ROTO SECUSTICK -Sisteme de aerisire pentru termopane GECCO 3 GECCO 4 NEO75 si NEO10
> Constructii
| TOP STELAR | top cele mai votate | top cele mai accesate | siteuri noi | siteuri recomandate | siteuri partenere | A - Z |
Reteaua noastra

© 2002 - 2019 einformatii.ro. Toate drepturile rezervate.
gazduire siteuri
Pagina generata in 0.0961 sec.